SDA – Izvršen pokušaj ubistva na Hazba Mujovića

Izvor: SandzakPress.net, 16.Mar.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA – Izvršen pokušaj ubistva na Hazba Mujovića

Sjenica – Pokušaj ubistva Hazba Mujovića, predsjednika Ogranka SDA Sandžaka u Sjenici i predsjednika opštine bio je povod održavanja vanredne press konferencije SDA Sandžaka. Otvarajući press konferenciju portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević je rekao da su dvojica napadača, naoružani palicama, pokušali u centru grada da ubiju predsjednika Mujovića, a da je u tom momentu naišla policija i brzom intervencijom uhapsila i privela dvojicu kriminalaca. On je napomenuo da je ovo drugi slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << brutalnog napada na funkcionere SDA Sandžaka u poslednja 3 dana. Zatražena je hitna reakcija tužilaštva i podizanje optužnice protiv napadača i naručioca ovog zločina u najkraćem mogućem roku. Predsjednik Hazbo Mujović se obratio novinarima na ovoj press konferenciji i njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti: „Medijska kampanja koja se ovih nekoliko mjeseci vodi protiv mene kao predsjednika opštine Sjenica u cilju moje lične diskreditacije i nasilne promene vlasti u opštini Sjenica doživela je danas kulminaciju pokušajem mog ubistva u samom centru grada pred velikim brojem građana Sjenice. Ovo je drugi pokušaj moje likvidacije. Naime, prvi pokušaj mog ubistva je bio 2014. godine, po nalogu lokalnog tajkuna-narkodilera koji je povezan sa raznim kriminalnim klanovima, međutim ovaj pokušaj ubistva su osujetile i sprečile bezbjednosne službe Republike Srbije. Međutim, bez obzira što je tužilaštvo dobilo saznanja od bezbjednosnih službi o licima, nalogodavcima i izvršiocima niko do današenjeg dana nije saslušan, niti pitan „zašto je to i po čijem nalogu je rađeno“. Sve ovo dovodi u sumnju da se radi o sprezi lokalnih tajkuna koji finansiraju medije i pokušavaju podmićivanjem i svojim uticajem da izvrše nasilnu promenu demokratskih izabranih organa lokalne samouprave. Ovo nam sve govori da postoji veza tog narkodilerskog i kriminalnog klana i pojedinih čelnika pravosudnih organa koji štite interese istih, a moram takođe reći i visokih državnih činovnika kao što je Kasim Zoranić, koji već dva mjeseca kao visoki funkcioner Vlade Srbije ucjenjuje i reketira privrednike i građane moje opštine, te tako narušava dobre međunacionalne i međuljudske odnose. On sa pozicije visokog Vladinog funkcionera vrši pritisak na rad tužilaštva, sudstva i policije u cilju rušenja legalne vlasti u Sjenici. Pitam Vladu Srbije po čijem nalogu Kasim Zoranić boravi u Sjenici, ko plaća njegov boravak u hotelu, da li je prijavljen kao redovan gost, koji je njegov radni zadatak, ko mu je izdao radni nalog i gde je njegovo radno mjesto? Ja čvrstvo verujem u institucije države Srbije i zahtevam da mene i građane opštine Sjenica zaštite od kriminalnih tajkunskih grupa, nesavesnog rada tužilaštva, sudstva i nesavesnih vladinih funkcionera koji zloupotrebljavaju državne funkcije“. (SDA)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Pokušaj ubistva predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića

Izvor: Beta OMS, 17.Mar.2015, 11:19

Pokušaj ubistva Hazba Mujovića, predsjednika Ogranka SDA Sandžaka u Sjenici i predsjednika opštine bio je povod održavanja vanredne press konferencije SDA Sandžaka. Otvarajući press konferenciju portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević je rekao da su dvojica napadača, naoružani palicama, pokušali...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.