SD: Uhapšeni policajci zbog mita

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SD: Uhapšeni policajci zbog mita

Smederevo -- Smederevska policija uhapsila je dva saobraćajna policajca Policijske uprave Smederevo, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita

Kako je saopšteno iz PU Smederevo, oni su osumnjičeni da su u dužem periodu i više puta, na putevima oko Smedereva, gde je intenzivniji teretni saobraćaj, od vozača kamiona tražili i dobijali novac kako im ne bi pisali prekršajne prijave za otkrivene prekršaje.

Oni se terete da su, iako su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaduženi za uviđaje saobraćajnih nezgoda, a ne za kontrolu saobraćaja, izlaske na uviđaje koristili tako što su, nakon njih, odlazili na neko vreme na određene lokacije - putni pravac Kovin-Smederevo i lokacije pre uključenja na auto-put.

Tu su, kako je saopšteno, zaustavljali vozače kamiona, uzimali od njih novac kako bi im oprostili prekršaje i onda se vraćali u zgradu saobraćajne policijske ispostave.

Uhapšeni policajci će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužiocu u Smederevu.

Akciju su sproveli inspektori Odeljenja kriminalističke policije PU Smederevo, a nakon višemesečnog praćenja uhapšenih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smederevski saobraćajci uhapšeni zbog mita

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2014

Smederevska policija uhapsila je dva saobraćajna policajca Policijske uprave Smederevo, zbog sumnje da su primili mita.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.