Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB će podržati Petrovića

DOBOJ - Nakon što je Savez za bolju budućnost (SBB) BiH najavom kandidature za gradonačelnika Doboja sebi "digao cijenu" na ovdašnjem političkom tržištu, ova partija je odustala od svog kandidata. Zajedno sa koalicionim partnerima SDA i SBiH, kako se i očekivalo, SBB će podržati SDS-ovog kandidata Obrena Petrovića.

Mensur Halilović, predsjednik Regionalnog odbora SBB BiH, kazao je da je stranka najavljenom kandidaturom za prvog čovjeka Doboja željela sebi da podigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rejting, ali će na kraju, sve su prilike, podržati aktuelnog gradonačelnika, a sa SDA i SBiH će se na zajedničkoj listi boriti za 31 odborničko mjesto.

"Mi smo samo ostavili mogućnost da bismo mogli imati kandidata, ali kada smo se sabrali, razabrali, odlučili smo da ne idemo samostalno na lokalne izbore, nego smo ušli u koaliciju sa SDA i SBiH, na zajedničku listu, a da vjerovatno podržimo Obrena Petrovića", kazao je Halilović.

Prije četiri godine SDA i SBiH nisu imale kandidate za gradonačelnika i svojim biračima su sugerisali da glasaju za Petrovića, dok je Asmir Hrnjadović bio SBB-ov kandidat, ali je osvojio skroman broj glasova.

Iako je skoro izvjesno da će svi koalicioni partneri ponovo podržati Petrovića, u dobojskom odboru SBiH diplomatski navode da su pregovori još u toku, te da će najkasnije danas sve biti obznanjeno javnosti.

Osim na podršku SBB-a, SDA i SBiH, aktuelni gradonačelnik, koji tu funkciju obavlja skoro 14 godina, može računati i na podršku SDP BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.