Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2023, 08:47

SAD stavile veto na rezoluciju u Savetu bezbednosti o prekidu vatre u Gazi

SAD su stavile veto na rezoluciju u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o trenutnom prekidu vatre u Gazi. Za rezoluciju je glasalo 13 članova SB UN uz jedan uzdržan i jedan glas protiv, prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakazano novo glasanje o rezoluciji o Gazi

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2023

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN glasaće danas o nacrtu rezolucije Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) kojom se zahtijeva hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, saopšteno je iz stalne misije Ekvadora, zemlje predsjedavajuće najvišeg tijela svjetske organizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Odloženo glasanje o prekidu vatre

Izvor: B92, 08.Dec.2023

Glasanje Saveta bezbednosti UN o zahtevu za humanitarnim prekidom vatre u ratu između Izraela i Hamasa, odloženo je danas na nekoliko sati...Glasanje je odloženo zbog planiranog sastanka arapskih ministara i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena...Veće od 15 članova trebalo je da glasa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.