SAZNALA JE U VIBER GRUPI DA JOJ JE DETE UBIJENO Roditelji prošli kroz agoniju nakon masakra na Vračaru: Bespomoćnost ih je izjedala...

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 23:03

"SAZNALA JE U VIBER GRUPI DA JOJ JE DETE UBIJENO" Roditelji prošli kroz agoniju nakon masakra na Vračaru: Bespomoćnost ih je izjedala...

Roditelji nisu imali nikakve zvanične informacije, samo su gledali u telefone čekajući da zazvone i da s druge strane čuju glasić svog deteta.

Minuti su prolazili sporo kao večnost. Od osam ujutru do dva popodne roditelji učenika, koji su pred školom molili policiju i bilo koga ko se pojavi na ulazu, na kapiji, da im kažu kako su im deca i gde se nalaze, ali nikakve informacije nisu dobijali, a onda je jedna majka pogledala u telefon i sa vajber grupe saznala da njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dete nije više živo.

Na licu mesta je bilo najviše roditelja, ali njima nije bilo do priče.

- Molili su policiju i svakoga ko bi se pojavio ispred ulaznih vrata škole da im kažu gde su im deca. Policija ih je pozivala i kako je koje dete izlazilo iz zgrade, tako su ih spajali s roditeljima, koji su pristizali u sve većem broju, a niko od njih nije imao nikakve informacije. U medijima, na društvenim mrežama, a najviše putem vajber grupa, roditelji su dobijali delimične vesti, a to je nešto najgore za porodicu, da ne mogu da stupe u kontakt sa svojim detetom. Kroz glavu je njima, a i nama, koji smo tu poslovno, prolazio najgori scenario, a onda opet pokušate da se umirite, pa kažete sebi: "Dobro, dete se ne javlja, možda je samo ispustilo telefon ili ga ne čuje u ovom haosu - kažu.

- Ima još dece unutra - povikala je jedna od nastavnica.

- Ljudi koji rade u školi odlično su se snašli, iako oni nisu obučeni za ovakve sitiacije. U jednom trenutku učiteljice, nastavnici, izlazili su s grupama dece i vodili ih što dalje od škole. Momci koji rade u obližnjim kafićima i prodavnicama, rekli su nam kako su nastavnice izvodile decu napolje, u park, neki su govorili da je u pitanju igra, vežba, samo da ih evakuišu što pre i što bezbolnije. Onda nam je jedan momak iz komšiluka ispričao, kako je nastavnica, bleda kao kreč, s grupom đaka izašla, pa se osvrnula i viknula: "Unutra još ima dece", okrenula se i pojurila nazad da i njih izvede. Momci koji rade u okolnim lokalima bili su u šoku, jer znaju svu tu decu, pa ni oni nisu mogli da se smire - dodaje se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.