SAZNAJEMO Krizni štab usvaja zahtev o popuštanju mera, ugostiteljski objekti u Beogradu radiće duže

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 21:40

SAZNAJEMO Krizni štab usvaja zahtev o popuštanju mera, ugostiteljski objekti u Beogradu radiće duže

Kako je već rečeno, sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 13 sati u Palati Srbija.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, uoči sednice Kriznog štaba rekao je da će Grad Beograd sutra ponovo tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata za dva sata, tačnije do 22 sata.

Kako saznajemo, zbog stablizacije situacije sa korona virusom, Krizni štab će usvojiti ovu meru na sutrašnjoj sednici. U ponedeljak je u Srbiji počela masovna vakcinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon što je stiglo milion doza kineske vakcine, a samo danas širom Srbije cepivo je primilo oko 80.000 ljudi.

Ova praksa će se nastaviti i sledećih dana, a očekuje se da će do kraja meseca biti vakcinisano gotovo 300.000 građana Srbije.

S druge strane, Vesić podseća da kriza izazvana epidemijom korona virusa umnogome utiče na ekonomiju.

ПОНОВО ТРАЖИМО ПРОДУЖЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА Град Београд ће на наредној седници Кризног штаба поново да тражи да се радно...

Posted by Горан Весић on Thursday, 21 January 2021

- Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izvazvao virus kovid 19 nije samo zdrastvena već i ekonomska i stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede. Sada kada se vidi "svetlo na kraju tunela" i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata - ponovio je Vesić zahtev na Fejsbuku.

Podsećamo, Krizni štab je u utorak predložio Vladi Srbije da mere ostanu iste. To je potvrdio i epidemiolog Predrag Kon koji se obratio javnosti po završetku sednice rekavši da sve mere ostaju na snazi do daljnjeg.

Kon je novinarima preneo da se na sednici raspravljalo o epidemiološkoj situaciji i merama, a kao glavna tema je sada i vakcinacija, koja će biti u fokusu budućih sastanaka. Epidemiološka situacija, ističe on, još se tretira kao nepovoljna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.