SAUDIJSKI AVIONI BOMBARDOVALI SANU KAO NIKAD DO SADA: Ubijeno 12 ljudi, Rijad odgovorio na pretnje Huta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 22:59

SAUDIJSKI AVIONI BOMBARDOVALI SANU KAO NIKAD DO SADA: Ubijeno 12 ljudi, Rijad odgovorio na "pretnje" Huta

Prethodno su Huti gađali Harib u Maribu

Artiljerijska raketa koju su navodno ispalili Huti pogodila je raskrsnicu okružnog centra Harib u centralnoj jemenskoj provinciji Marib. Prema nekoliko izvora, uključujući jemensku grupu za praćenje "Landmine Record", raketni napad je odneo živote troje dece. Huti još nisu preuzeli odgovornost za napad. Vredi napomenuti da je Harib nedavno preuzet od strane koalicionih zastupnika predvođenih Saudijskom Arabijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nekoliko sati posle smrtonosnog raketnog napada, rano 12. februara, ratni avioni koalicije predvođene Saudijskom Arabijom izveli su tri vazdušna udara na jemensku prestonicu Sanu koju drže Huti.

Jedan od vazdušnih napada gađao je područje Sabaha u okrugu Bani Matar, dok su druga dva pogodila put koji vodi ka međunarodnom aerodromu Sana u okrugu Ataora. I pored materijalnih gubitaka, vazdušni napadi nisu rezultirali žrtvama. U saopštenju koje je podelila Saudijska novinska agencija, koalicija je saopštila da su vazdušni napadi bili odgovor na "pretnje" Huta, bez detaljnijeg objašnjenja.

Dva dana ranije, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom obećala je da će bombardovati Sanu kao nikada ranije kao odgovor na napad dronom Huta na međunarodni aerodrom Abha u južnoj saudijskoj provinciji Asir. U napadu je ranjeno 12 osoba i pričinjena je materijalna šteta.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.