SAUDIJCI DRASTIČNO POPRAVILI ODBRANU: Huti ne pogađaju dronovima kao nekad, gubici su sve veći

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021, 22:00

SAUDIJCI DRASTIČNO POPRAVILI ODBRANU: Huti ne pogađaju dronovima kao nekad, gubici su sve veći

Sukobi u Jemenu se nastavljaju

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja deluje u Jemenu, saopštila je danas da je presrela i uništila četiri naoružane bespilotne letilice, koje su, kako je navela, lansirali pripadnici pokreta Huti ka jugu Saudijske Arabije.

Portparol koalicije, pukovnik Turki al-Malki naveo je za saudijske medije da je prvobitno rano jutros presretnuta bespilotna letilica sa bombom, a da su potom koalicione snage presrele još tri drona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lansirana ka jugu Saudijske Arbije.

Kako je naveo, meta su bili civili i civilni objekti.

The Arab coalition shot down a mined drone launched by Yemeni rebels from the Ansar Allah (Houthis) movement. pic.twitter.com/TDJ1NTtzou

— Asia.India-Defense (@Xia257) February 7, 2021

Malki je rekao da će koalicija nastaviti da preduzima mere da "neutrališe i uništi" oružane kapacitete Hutija, koje podržava Iran, u skladu sa međunarodnim pravom, prenosi Rojters.

Vojna koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom u prošlosti je izvodila vazdušne napade na vojne objekte Hutija u Jemenu, u znak odmazde na prekogranične vojne napade i napade dronom, koje su izveli Huti.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.