SATELITSKI SNIMCI SVE OTKRILI: Amerikanci objavili nove dokaze, sprema se rat? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 23:11

SATELITSKI SNIMCI SVE OTKRILI: Amerikanci objavili nove dokaze, sprema se rat? (FOTO)

Novi satelitski snimci koje je u javnost pustila jedna američka tehnološka kompanija, pokazuju nastavak ruskog gomilanja vojske na Krimu.

Kako javljaju svetski mediji, Rusi postavljaju trupe i u zapadnom delu zemlje i u Belorusiji.

Si-En-En ističe da je taj nastavak pritiska na Ukrajinu iz tri smera pojačao bojazan da Kremlj doista planira invaziju.

Na snimcima Krima koje je prikupila kompanij Maksar primećen je veliki broj vojnika i opreme, kazao je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te kompanije Stiven Vud. Snage su raspoređene po aerodromu Oktjabrskij, severno od glavnog grada Krima, Simferopola.

"Maksar" procenjuje da je na aerodrom dopremljeno više od 550 velikih vojnih šatora i stotine vozila. Trupe i oprema dopremaju se i na druga mesta na Krimu, uključujući mesto Novoozerne gde se navodno nalazi broja artiljerija i sprovode vojne vežbe.

Satellite images show new Russian military deployments near Ukraine https://t.co/oQBnyzvFW7 pic.twitter.com/ZfhkutY3zB

— Reuters (@Reuters) February 11, 2022

Ta kompanija ističe da je primećeno dopremanje opreme i nedaleko grada Slavne na severozapadu Krima.

Novo gomilanje vojske na Krimu događa se istovremeno kad ruski ratni brodovi, uključujući velike amfibijske brodove, stižu do Sevastopolja, glavne luke na Krimu. "Maksar" je i u Belorusiji primetio ono što je nazvao "novim dopremanjem ljudstva, vojnih vozila i helikoptera" na aerodrom Zjabrovka nedaleko grada Gomelj, nekih 25 kilometara od granice s Ukrajinom.

Radi se o prvim helikopterima primećenim na tom području. Kako se čini, u blizini je postavljena i poljska bolnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.