Izvor: B92, 04.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANKU U GRACANICI NECE PRISUSTVOVATI "POVRATAK"

Pristina -- U Gracanici je za ponedeljak zakazan sastanak predstavnika svih politickih partija Srba na Kosovu, povodom izbora zakazanih za 17.

novembar, na kojem bi trebalo da bude donesena konacna odluka o ucescu na pokrajinskim izborima. Organizator sastanka je Srpski pokret otpora koji predvodi Momcilo Trajkovic. Oliver Ivanovic i Rada Trajkovic, clanovi kordinacionog centra za Pokrajinu ocenili su takav sastanak kontraproduktivnim i nepotrebnim. Rada Trajkovic, u izjavi za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 ovako obrazlaze taj stav i kaze: "Sve vreme sam se uporno borila da Srbi sa Kosova nikad ne dodju u poziciju koja ce biti u suprotnosti sa drzavnim vrhom u Beogradu. S obzirom da ovaj sastanak ide u tom smeru ovo dozivljavam kao presecanje pupcane vrpce izmedju kosmetskih Srba i vlasti u Beogradu, i ja tom sastanku necu prisustvovti ni kao potpredsednik DHS-a ni kao clan Srpskog nacionalnog veca na cijem celu se nalazi vladika Artemije".

U medjuvremenu je u nedelju koalicija "Povratak" izdala saopstenje u kome je podrzala odluku vlasti SR Jugoslavije da kosovski Srbi izadju na izbore na Kosovu, zakazane za 17. novembar, i ujedno porucila da nece poslati predstavnike na sastanak srpskih stranaka u Gracanici.

"Podrzavamo ispravnu politiku drzavnog rukovodstva i dajemo punu podrsku pregovarackom timu SR Jugoslavije i Srbije u trazenju garancija od UNMIK-a i medjunarodne zajednice za postizborni period...", navodi se u saopstenju te srpske koalicije, koju cine pokrajinski odbori stranaka i stranke opredeljene za opstanak, bezbednosti i povratak Srba na prostor Kosova i Metohije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.