Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK KOSTUNICE I MESICA

Brdo kod Kranja -- Predsednici SR Jugoslavije i Hrvatske Vojislav Kostunica i Stjepan Mesic razgovarali su u petak na Brdu kod Kranja o bilateralnim odnosima dve zemlje, a za sutra su najavili potpisivanje zajednicke Izjave. To ce biti druga zajednicka Izjava Kostunice i Mesica, a jugoslovenski predsednik je istakao da je odluceno da bude potpisana nova Izjava posto se "neke stvari mogu popraviti". To se, kako je rekao Kostunica, posebno odnosi na polozaj nacionalnih zajednica, hrvatske u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jugoslaviji, i srpske u Hrvatskoj, "i u tom pogledu neke stvari treba usavrsavati".

Na pitanje da li to znaci da su medjusobni odnosi losi, Mesic je kratko prokomentarisao: "Ne bih rekao da su odnosi losi". Predsednik Mesic je najavio da ce, zajedno sa Kostunicom, posetiti Sarajevo, ali da "ostaje otvoreno kada ce se to dogoditi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.