Izvor: B92, 12.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK KOMITETA MUP USPESAN

U Palati federacije u Beogradu je u utorak odrzan prvi sastanak Komiteta ministara unutrasnjih poslova Savezne Republike Jugoslavije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, na kome je formirana Regionalna radna grupa eksperata za borbu protiv ilegalne imigracije i organizovanog kriminala. Formirana Regionalna radna grupa eksperata ce u Zagrebu 25. juna izraditi predlog kratkorocne, srednjorocne i dugorocne strategije, navodi se u saopstenju. Dodaje se da su sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi ucesnici okarakterisali kao uspesan i posebno naglasili da je borba protiv svih oblika medjunarodnog organizovanog kriminala u regionu iskorak u pravcu da drzave potpisnice postanu deo porodice evropskih naroda, prenosi Fonet.

Ministri unutrasnjih poslova SRJ i Hrvatske Zoran Zivkovic i Sime Lucin dogovorili su se u Beogradu da do sredine jula predstavnici dva ministarstva potpisu dva bilateralna sporazuma - ugovore o readmisiji i o policijskoj saradnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.