SASLUŠAN DUŠKO ŠARIĆ! Čeka se odluka o određivanju pritvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 16:59

SASLUŠAN DUŠKO ŠARIĆ! Čeka se odluka o određivanju pritvora

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima svog rođenog brata, Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se juče predao policiji pošto je za njim bila raspisana poternica od jula 2022. godine   izveden je danas pred sudiju za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, kako se saznaje.

Oni se danas nisu izjašnjavali o optužbama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje im se stavljaju na teret, već su saslušani na okolnosti da li će biti zadržani u pritvoru koji im je ranije odredio sud ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

To je bilo treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

Sumnja se da je Duško Šarić preko jednog muškarca plaćao dvojici policajaca da kriminalnoj krupi dostave informacije koje ima policija i BIA o napadu na svedoka, ali i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić, kako se sumnja, osim toga, kupio je telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj" kao i da je platio izgradnju i opremanje vikendica na Kosmaju.

Advokat, inače branilac Duška Šarića predložio je sudu na prošlom suđenju kriminalnoj grupi Darka Šarića, jemstvo od 800.000 evra da se otklone razlozi za određivanje pritvora, a kao razlog je između ostalog naveo i da je on neosuđivan.

Tužilac je rekao da se protivi tim predlozima odbrane.

Sud je odlučio da sada neće odlučivati o ovim predlozima, jer, kako je naveo, Duško Šarić nije prisutan, te nije celishodno odlučivati o jemstvu, a sledeće ročište u ovom postupku zakazano je za 1. februar.

Duško Šarić se predao juče srpskoj policiji nakon čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu.

Tu informaciju je potvrdio njegov branilac, advokat koji je "Vijestima" saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

(Srbija Danas/Blic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"OSTAVILA ME ŽENA, UGOJIO SAM SE 20 KILA" Evo kako je Duško Šarić izvlačio 200.000 evra od Crne Gore zbog boravka u pritvoru

Izvor: Blic, 06.Jan.2024, 06:54

Dušku Šariću, rođenom bratu Darka Šarića, koji se predao u četvrtak ujutru policiji pošto je za njim bila raspisana poternica zbog sumnje da je član kriminalne grupe svoga brata, ranije se sudilo u Crnoj Gori zbog pranja 19,3 miliona evra. Ipak, nakon što je oslobođen on je tužio državu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.