SARAJLIJE SKIJAJU PO ULICAMA, NE BRINU ZA VANREDNO STANJE

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SARAJLIJE SKIJAJU PO ULICAMA, NE BRINU ZA VANREDNO STANJE

Vlada je zadužila sve pravne i druge instititucije da se stavne na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje prirodne nepogode, ali Sarajlije su od tag anpravile zabavu.

Naime, dvojica mladića su , zakačeni za automobil, 'bordali’ kroz centar Sarajeva, dok ih je prijatelj iz auta snimao. Svi koji su sinoć bili u gradu, mogli su videti da to nije bio izlovan slučaj i da je bilo još "skijaša” >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji su uživali u snegom okovanom gradu!.

U više opštine RS je uvedeno vanredno ili stanje elementarne nepogode.

Premijer Aleksandar Džombić je poručo da građani u svim krajevima, naročito oni koji su u najugroženijim područjima, mogu računati na sve raspoložive snage koje RS, a Elektrodistribucija RS je zadužena da intervniše u slučaju eventualnih kvarova na elektro mreži.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj telefonskoj sednici juče donela odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na na tom području, uzrokovane snežnim padavinama i niskim temperaturama.

Vlada je zadužila sve pravne i druge instititucije da se stavne na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite.

Kako je saopšteno iz vlade, Federalni štab civilne zaštite zadužen je i da ostvari kontakte s Ministarstvom odbrane BiH radi pružanja pomoći od Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na spašavanju ljudi i materijalnih dobara i otklanjanju posledica na ugroženom području, a eventualno, ako se situacija bude usložnjavala, po potrebi i sa Ministarstvom sigurnosti BiH radi traženja međunarodne pomoći u skladu s utvrđenim procedurama.

Građani su upozoreni da, bez veće potrebe, ne kreću na putovanje, a sve one koji su u prilici pozivaju da pomognu u raščišćavanju snega.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je sinoć ponovo otvoren za saobraćaj, objavljeno je na internet stranici tog preduzeća.

Mediji javljaju da je stanje u Neumu dramatično. Juče od podneva u tom gradu nema struje i neće je biti u narednih najmanje sedam dana, a posledice biće sanirane mesecima.

Rukovodilac Elektro Neuma Marko Lović je medijima rekao da je u kvaru glavni dalekovod koji Neum snabdeva strujom iz smera Stona, dok su se dva dalekovoda srušila usled velikog snega.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.