ŠAPER NEĆE SA FORCANKOM

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAPER NEĆE SA FORCANKOM

Marketinški stručnjak odbio da uđe u Vladin Savet za brendiranje Srbije jer je na njegovo čelo postavljena potpredsednica „Delte“

BEOGRAD - Direktor marketinške agencije „Meken-Erikson“ i član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Šaper odbio je da bude član Saveta za brenidaranje Srbije jer je na njegovo čelo postavljena potpredsednica „Delte“ Milka Forcan! Kako Kurir saznaje, kad je čuo da ga je Vlada imenovala za člana ovog saveta, Šaper se razbesneo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer o tome, navodno, nije bio obavešten.

Izvor Kurira kaže da je Šaper istog časa zvao i Milku Forcan i generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova, tražeći da ga odmah razreše te dužnosti. Šaper je, takođe, dan nakon sednice Vlade i pismeno obavestio Mihajlova da odbija da bude član Saveta. U izjavi za Kurir Šaper je potvrdio da je tražio da bude razrešen.

- Da, tačno je. Neću biti u tom telu, jer me niko nije ni pitao da li ja to hoću, a i ne mogu zbog drugih poslovnih obaveza - kratko je rekao Šaper.

On, međutim, nije želeo da kaže kako se u tom savetu uopšte našao.

Ipak, kako Kurir saznaje, pre formiranja saveta, dok je ideja o njegovom osnivanju bila još u povoju, Šaper se načelno složio da se prihvati tog posla. Međutim, kad je saznao da će njime rukovoditi Forcanova, on je ministra Predraga Bubala obavestio da na njegov angažman zaboravi. Uprkos njegovom protivljenju, Vlada ga je ipak imenovala za člana.

Podsetimo, na predlog ministra trgovine i usluga Predraga Bubala, Vlada Srbije na sednici prošlog četvrtka donela je odluku o osnivanju Saveta za brendiranje Srbije. Za članove Saveta, pored Šapera imenovani su Srđan Đurić, Igor Avžner, Jelica Minić, Ivan Tasovac i Ana Trbović.

Odmah po njegovog formiranju, Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića kritikovala je imenovanje Forcanove na čelo Vladinog saveta, uz pitanje da li će brendirajući Srbiju, za šta je Vlada izdvojila milion evra, potpredsednica „Delte“ reklamirati i proizvode svoje kompanije?   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.