SAMO SE MRKA SETIO SLOBE

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO SE MRKA SETIO SLOBE

POŽAREVAC - Stigla Slobina bista! Da je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević živ, juče bi proslavio 70. rođendan. Članovi udruženja „Sloboda“ tim povodom su na njegovom grobu u Požarevcu otkrili bistu od belog mermera, koju je naručila porodica pokojnog Miloševića.

POŽAREVAC - Stigla Slobina bista!

Da je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević živ, juče bi proslavio 70. rođendan. Članovi udruženja „Sloboda“ tim povodom su na njegovom grobu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Požarevcu otkrili bistu od belog mermera, koju je naručila porodica pokojnog Miloševića.

Zlatnim slovima napisano je: Slobodan Milošević 20.8.1941 - 11.3.2006, ubijen u haškom logoru.

Pored biste niko od rukovodstva SPS, osim Milutina Mrkonjića. I on je stigao kasnije, oko 14.30 sati. Došao je s buketom prirodnog cveća.

- Dva dana godišnje pamtim - to su 11. mart, njegova smrt, i 20. avgust, njegov rođendan. To nije nikakvo idolopoklonstvo, jednostavno, Slobodan je bio moj prijatelj, a s obzirom na to da njegova porodica nije mogla da dođe, ružno je da niko od nas prijatelja ne dođe na grob. Nisam neki vernik, ali smatram da je to gest prijatelja. Slobodan je to i zaslužio. On je bio istorijska ličnost - ocenjuje Mrkonjić.

To što niko od visokih funkcionera SPS nije obišao Miloševićev grob, ovako objašnjava:

- Svi su oni na zadacima, neki nisu u zemlji... Ne mora to da bude pokazatelj manjka poštovanja prema liku i delu Slobodana Miloševića - ubeđen je Mrkonjić. Preneo nam je i da se čuo s Mirom Marković.

- Šta da vam kažem, njoj je na taj dan uvek teško. Pitala me je ko je bio - kratko će Mrkonjić.

Snajka prva na grobu

Na grob je položen venac od svežih ruža i gerbera s natpisom: „Vole te Mira, Marko i Marija“.  Snaja Milica na grobu je bila prva.

- Bila je sa sinom, ostavila ruže. Posedela nekoliko minuta i otišla - rekao je čuvar.

Sentina poruka

Slobin telohranitelj Senta Milenković upisao se u knjigu žalosti: „Poštovani predsedniče, mogli ste da birate život ili Srbiju. Izabrali ste Srbiju“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.