SAMO DVOJE UZDRŽANIH! Skupština Srbije usvojila Zakon o eksproprijaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 20:10

SAMO DVOJE UZDRŽANIH! Skupština Srbije usvojila Zakon o eksproprijaciji

U sredu je u Beogradu održan i masovni protest protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji čije povlačenje je prethodnih dana tražio deo javnosti, jer smatra da se njime legalizuju prisilno otimanje imovine ljudi koji su se našli na putu državnim projektima.

Za izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji glasalo je 159 od 161 poslanika koji su prisustvovali sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << parlamenta, dok se dvoje nije izjasnilo.

Podsetimo, protivnici usvajanja izmena tog zakona smatraju da je nedopustivo da Vlada Srbije dobije diskreciono pravo da netransparentno, bez unapred propisanih kriterijuma, proglašava projekte od posebnog značaja, i da to postaje osnov za eksproprijaciju po hitnom postupku bilo čije imovine.

Iz Vlade Srbije, s druge strane, tvrde da se izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji dodatno definišu predmeti i korisnici eksproprijacije, skraćuju rokovi za postupanje, rešava pitanje nelegalnih objekata u eksproprijaciji i definiše pitanje administrativnog prenosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.