Izvor: B92, 20.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMI: ZELEZNICA U KATASTROFALNOM POLOZAJU

Savezni ministar saobracaja, Zoran Sami, ocenio je u utorak da se jugoslovenska zeleznica nalazi u katastrofalnom polozaju i da je duzna 450 miliona dolara, a da je pritom neophodno rekonstruisati 900 km pruge. Lose stanje u zeleznici Sami je na konferenciji za novinare ilustrovao podatkom da se nasi vozovi zbog losih pruga krecu 20 km na sat: "Brzina nasih vozova danas je niza nego sto je bila 1937. godine. Za brze pruge pare nemaju ni daleko, daleko bogatije zemlje od nase, ali mi ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nemamo brze pruge, mi nemamo ni normalne pruge". Sami je naglasio da su medjunarodne institucije veoma zainteresovane da finansiraju i pomazu jugoslovenski saobracaj, prenosi B92.

Informaciju o povratku Jezdimira Vasiljevica u zemlju, savezni ministar za saobracaj Zoran Sami, cuo je od novinara Radija B92 koji ga je pitao da li su predstavnici nove vlasti obecali direktoru "Jugoskandika" da ce se braniti sa slobode. "Ja ne znam da je neko njemu nesto obecao, najiskrenije ne znam. Svakako savezna vlada nije dala nikakve garancije nikome, pa ni g. Vasiljevicu. Da li mu je neko od aktuelne vlasti dao - ja to nisam cuo", rekao je Sami.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.