ŠAMAR U LICE LEKARIMA Naveče im tapšete, a onda ih ne poštujete: Premijerka uputila apel građanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 22:04

ŠAMAR U LICE LEKARIMA Naveče im tapšete, a onda ih ne poštujete: Premijerka uputila apel građanima

Ona kaže i da je ogromna nesolidarnost prema građanima starijim od 65 godina, koji moraju da sede u potpunoj izolaciji.

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje i apelovala na sve građane da poštuju mere Vlade Srbije, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo.

- Još jednom apelujem da se poštuju mere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa lekarima, medicinskim radnicima, starijim i hroničnim bolesnicima - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

- Svaki dan kad prekršite mere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi postovali sve mere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora - za dve nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mere - rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da građani koji ne poštuju mere vlade, a u 20 sati tapšu lekarima i medicinskim radnicima, pokazuju vrhunac licemerja, sramotu i sebičluk.

- To je šamar u lice lekarima kad izađu sa klinika i bolnica posle smene od 12 i više sati u gužvu gde se svi šetaju, ljudi uživaju, druže se i onda u osam sati čuju aplauz - rekla je Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.