SALVINI JE PREŠAO RUBIKON: Italijanski premijer dočekan KAO CEZAR, upozorio BRISEL i DOMAĆE IZDAJNIKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SALVINI JE PREŠAO RUBIKON: Italijanski premijer dočekan KAO CEZAR, upozorio BRISEL i DOMAĆE IZDAJNIKE

Ovogodišnje okupljanje ima dodatni značaj jer Salvini pokušava da uspostavi svoju bazu kao opoziciju novoj vladajućoj koaliciji koju čine pokret Pet zvezda i Demokratska stranka.

Bivši italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je pred desetinama hiljada pristalica obećao da će se njegova Liga vratiti u Vladu sa još više snage nego ranije, a u svom poznatom evroskeptičnom stilu upozorio je evropske saveznike na slabom francuskom, nemačkom i engleskom da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << italijanski narod nije ničiji sluga.

- Nikada neću odustati jer naša zemlja očekuje sve. Dajem reč onima koji su mislili da sam umoran i da mi je potrebna pauza da ću raditi više nego ranije - rekao je Salvini na godišnjem skupu desničarske Lige u gradu Pontidi u Lombardiji.

- Više volim da sada prepustim sedam ministarskih mesta izdajnicima, jer ćemo ih za nekoliko meseci ponovo osvojiti - rekao je Salvini.

Si tengano pure le poltrone, io mi tengo l’onore, l’affetto, la dignità e la voglia di Futuro di un Popolo straordinario! GRAZIE #Pontida, viva l’Italia vera! 🇮🇹 pic.twitter.com/5EcB96d6Fm

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) September 15, 2019

Dok je Salvini smanjio svoje često vatreni ton, pozivajući pristalice da budu strpljivi i pristojni u političkim raspravama, govornici koji su se na bini pojavili pre njega govorili su o revoluciji i otporu, a članovi stranke su napali italijanskog novinara Gada Lernera.

Salvinijeve pristalice očigledno nisu obeshrabrene nakon njegovog pogrešnog političkog proračuna zbog kojeg njegova stranka više nije u Vladi, pa su nosili brojne transparenta kojima su tražili izbore, kao i šalove sa natpisom "Salvini zauvek" i majice s parolom "Salvini premijer".

Anketa objavljena u finansijskom dnevniku "Sole 24 ore" pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

VIDEO: Matteo #Salvini given rapturous reception as he arrives on stage in #Pontida, near #Bergamo, this afternoon. pic.twitter.com/2NPAfH3SDw #Lombardy #Italy #EU #migranti #migrants

— Sam Pye (@freddie1999) September 15, 2019

Italijanska koaliciona Vlada koju su činili Salvinijeva Liga i pokret Pet zvezdica raspala se prošlog meseca, kada ju je Salvini iznenada „proglasio mrtvom“ i pozvao da se održe vanredni parlamentarni izbori.

Prošle nedelje je predsednik Italije Serđo Matarela zamolio Đuzepea Kontea da predloži koaliciju pokreta Pet zvezdica i opozicione Demokratske stranke, što je Konte i učinio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.