Izvor: B92, 01.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAINOVIC I GRUBAN U CETVRTAK PUTUJU U HAG

Beograd -- Nikola Sainovic u cetvrtak u 6:40, redovnom linijom JAT, putuje za Hag. On je jedan od 6 haskih optuzenika koji su se odazvali pozivu Savezne vlade na dobrovoljnu predaju Haskom tribunalu. Za razliku od Dragoljuba Ojdanica koji je uoci odlaska u Hag odrzao oprostajnu konferenciju za novinare, Sainovic se, kako kaze njegov advokat Toma Fila, nece obratiti javnosti. Fila u izjavi za Radio B92 takodje naglasava da ce se Nikola Sainovic veoma brzo vratiti iz Haga.

"Garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade idu u ambasadu, iz ambasade u Tribunal, dakle mimo nas, i to je nesto sto se automatski resava. On ce to dobiti jer je to zakonska obaveza. Sto se tice izjave Sainovica, njih cete dobiti kada se budemo vratili odande jer se ja toplo nadam da cemo se obojica vratiti, ja odmah, on malo kasnije. Nikakve srece u nama nema sto idemo tamo, o tome pitajte Vladu, ona salje ljude tamo, ne mene", rekao je Fila.

Sainovic u Hag putuje u pratnji advokata Tome File i Zorana Jovanovica.

Istim letom putuje i Momcilo Gruban, koji se takodje odlucio na dobrovoljnu predaju Haskom tribunalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.