SAHRANJEN TINEJDŽER (17) ČIJE UBISTVO JE ZAPALILO FRANCUSKU: Revolt ne prestaje, UNIŠTENO više od 700 objekata, neki spaljeni do temelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 21:48

SAHRANJEN TINEJDŽER (17) ČIJE UBISTVO JE ZAPALILO FRANCUSKU: Revolt ne prestaje, UNIŠTENO više od 700 objekata, neki spaljeni do temelja!

Odzvanjalo "Pravda za Nahela"

Tinejdžer (17) kojeg je u utorak ubio francuski policajac sahranjen je danas u Nanteru, u predgrađu Pariza. Desetine prijatelja i porodice Nahela Merzuka prisustvovalo je privatnoj ceremoniji u džamiji Ibn Badis, pre nego što je kovčeg odnesen na groblje Mon Valerijen uz povike "Pravda za Nahela".

Ispred džamije se okupila masa, uključujući i veliki broj mladih ljudi na skuterima, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gardijan. Tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla, ubio je policajac u utorak u Nanteru jer navodno nije želeo da zaustavi automobil, piše Tanjug.

Policijski narednik koji je pucao u mladića nalazi se pod istragom zbog ubistva. Ubistvo 17-godišnjaka pokrenulo je talas nezadovoljstva i proteste koji su se pretvorili u sukobe sa policijom u Parizu i širom Francuske.

Francuski predsednik Emanuel Makron otkazao je dvodnevnu posetu Nemačkoj, planiranu za nedelju. Brojne prodavnice i butici na Jelisejskim poljima u Parizu preduzeli su dodatne mere bezbednosti nakon četvrte noći nasilnih protesta zbog ubistva Merzuka.

U prodavnicama luksuznih brendova kao što je Roleks, postavljene su dodatne kamere, zbog straha od mogućih večerašnjih protesta nakon Nahelove sahrane.

Ministar finansija Bruno Le Mer rekao je da je od utorka više od 700 prodavnica, supermarketa, restorana i filijala banaka opljačkano i oštećeno, a neki od njih su i spaljeni do temelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.