Izvor: Politika, 11.Dec.2014, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAG nagrade: „Moderna porodica“ vodi sa pet nominacija

Dodela Screen Actors Guild (SAG) nagrada po 21. put okupiće najbitnija imena iz sveta tv serija na jednom mestu. Prestižne nagrade za najbolja televizijska ostvarenja i nastupe biće dodeljene 25. januara. Najviše nominacija (5) ima Ej-Bi-Sijeva komedija „Moderna porodica“ koja je prošle godine osvojila nagradu za najbolju komediju, kao i za najboljeg glumca u komediji – Taj Barel. Sa po tri nominacije su serije „Carstvo poroka“ („Boardwalk Empire“), „Igra prestola“ („Game >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << of Thrones“), „Kuća od karata“ („House of Cards“) i „Domovina“ („Homeland“).

Drugu godinu zaredom, serija „Momci sa Medisona“ („Mad Men“) nije nominovana ni u jednoj kategoriji, dok su prve nominacije osvojile Tatjana Masleni za četvorostruku ulogu u seriji „Orphan Black“, Uzo Aduba za seriju „Narandžasto je novo crno“ („Orange is the new black“) i glumica Viola Dejvis za ulogu tajanstvene profesorke u novoj seriji „How to get away with Murder“.

Poznata televizijska imena koja su među nomnimovanima su Megi Smit koja je prošle godine osvojila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji „Dauntonska opatija“ („Downton Abbey“), Džulijana Margulis („Dobra žena“), Metju Mekonahi („Pravi detektiv“), Kevin Spejsi („Kuća od karata“), Džim Parsons („Štreberi“), Kler Dejns („Domovina“) i mnogi drugi.

L. K.

objavljeno: 11.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.