SAD uvele sankcije protiv poslanika libanskog Hezbolaha

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvele sankcije protiv poslanika libanskog Hezbolaha

Vašington -- SAD su uvele sankcije protiv poslanika Hezbolaha koje su optužili da iskorišćavaju politički i finansijski sistem Libana u korist tog šiitskog pokreta i Irana.

To je prvi put da su se na meti našli zvaničnici te organizacije, navedeno je u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

Amin Šeri "koristi svoju zvaničnu poziciju za ostvarenje ciljeva Hezbolaha koji su često štetni za narod i libansku vladu" i Muhamed Hasan Raad "nastavlja da stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvi plan aktivnosti Hebolaha", navelo je ministarstvo.

Treća osoba kojoj su uvedene sankcije je Vafik Safa zadužen za bezbednosni aparat proiranskog šiitskog Hezbolaha koji Vašington smatra teroritičkom organizacijom.

Na osnovu odluke ministarstva građanima SAD je zabranjeno da kotnaktiraju sa pomenute tri osobe, a njima se blokira svaka imovina koju imaju u SAD.

Takođe im se ograničava sposobnost pristupa finansijskom sistemu SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD uvele sankcije protiv dva poslanika libanskog Hezbolaha

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2019

Sjedinjene Američke Države su danas uvele sankcije protiv dva poslanika Hezbolaha koje su optužili da “iskorišćavaju politički i finansijski sistem Libana” u korist tog šiitskog pokreta i Irana...To je prvi put  da su se na meti našli zvaničnici te organizacije, navedeno je u saopštenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.