SAD, tesna podrška zakonu o finansiranju vlade

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, tesna podrška zakonu o finansiranju vlade

Predlog zakona kojim se predviđa 1,1 hiljada milijardi dolara za finansiranje federalne vlade usvojen u Predstavničkom domu američkog Kongresa. Za dokument je kasno sinoć glasalo 219 članova Predstavničkog doma, a protiv je bilo njih 206.

Ovaj zakon obezbeđuje rad skoro cele vlade do 30. septembra iduće godine, do kada traje fiskalna godina u SAD, prenosi Beta.

Američki predsednik Barak Obama podržao je zakon i pozvao demokrate u Kongresu da glasaju za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njega. O zakonu do subote treba da se izjasni i Senat.

Od 1.014 milijardi dolara predviđenih ovih zakonom, za odbranu će biti izdvojeno 554 milijardi dolara, od čega pet milijardi za borbu protiv ekstremista Islamske države u Iraku i Siriji.

Za ministarstvo spoljnih poslova biće izdvojeno 49,3 milijardi dolara, od čega 5,4 milijardi odlazi na obezbeđivanje američkih ambasada.

Za borbu protiv ebole planirano je 5,4 milijardi dolara, što uključuje i novac za istraživanja, rad na vakcini, intervencije u zapadnoj Africi i zaštitu na teritoriji SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kongres sprečio zatvaranje vlade

Izvor: VOA, 12.Dec.2014

Predstavnički dom Kongresa je u poslednjem trenutku, sinoć nešto pre ponoći, usvojio predlog budžeta za tekuću fiskalnu godinu, čime je izbegnuta mogućnost zatvaranja federalne vlade...Za predlog je glasalo 219  članova  Predstavničkog doma - samo dva više od potrebne minimalne većine,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.