SAD stvorile ID da bi uništile arapsku naciju

Izvor: B92, 20.Jan.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD stvorile ID da bi uništile arapsku naciju"

Rijad -- Abas Zaki, zvaničnik Fataha, vladajucće stranke u Palestini, javno je optužio SAD da su stvorile Islamsku državu.

On je naveo da je ID stvorena kako bi SAD sprovele „pakleni plan rušenja arapske nacije, podelile je i ubile njen duh solidarnosti“.

Zaki, koji je i član Centralnog komiteta Fataha, ove optužbe je izneo u intervjuu za iračke novine „Mašrik“ 10. januara, a njegove komentare prve je na engleskom objavila palestinska organizacija „Medija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voč“.

„Američka zavera protiv arapske nacije počela je od uništavanja Iraka i Sirije i slabljenja Egipta“, rekao je on, dodajući da arapskim zemljama nije pružena podrška ni u zaustavljanju Izraela da se širi na arapske teritorije.

On ističe i da je ID američki proizvod neophodan za uspostavljanje islamske države koja bi opravdala postojanje jevrejske države, u kojoj nema mesta za Palestince.

Zaki je takođe rekao i da Palestinci nisu mnogo iskoristili ni odnose sa Iranom, s obzirom na to da je Teheran njihova „podrška broj jedan“.

Ovo nije prvi put da Zaki tvrdi da su SAD tvorac ID. Isto je govorio i prilikom gostovanja na državnoj sirijskoj televiziji u junu prošle godine, gde je istakao da Amerika „sama sebe uništava sopstvenim oružjem“.

Zaki je podsetio i na ono što je govorio o Izraelu tokom 2014. godine, kada je rekao da su „Izraelci bez vere i principa“.

„Oni su napredni instrument zla. Pričaju o Holokaustu, a zašto onda to rade nama? Verujem da će ih Alah okupiti kako bismo ih mi ubili. Obaveštavam ubicu o njegovoj sopstvenoj smrti“, rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.