SAD se nada uspehu u dijalogu

Izvor: RTS, 01.Apr.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD se nada uspehu u dijalogu

Sjedinjene Američke Države podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine i nadaju se uspehu razgovora u Briselu, kaže portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland izjavila je da Sjedinjene Američke Države podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine i nadaju se uspehu na sutrašnjim razgovorima u Briselu. 

Ona je na pres brifingu, odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga, rekla da Amerika smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Srbija i Kosovo treba da normalizuju odnose i da se odreknu nasleđa prošlosti.

"Zalažemo se za normalizaciju odnosa, što bi dovelo do napretka u ekonomskom smislu, kao i na evropskom putu dve države", navela je Nuland.

Portparolka Stejt departmenta je posebno naglasila zahvalnost SAD visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, navodeći i da je bivša državna sekretarka Hilari Klinton zajedno sa njom putovala u region u znak podrške dijalogu.

Osma runda dijaloga Beograda i Prištine biće održana sutra u Briselu, uz učešće predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Očekujemo uspeh dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Kurir, 01.Apr.2013

Portparolka Stejt departmenta je posebno naglasila zahvalnost SAD visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, navodeći i da je bivša državna sekretarka Hilari Klinton zajedno sa njom putovala u region u znak podrške dijalogu..VAŠINGTON- Sjedinjene Američke Države podržavaju nastavak dijaloga Srbije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.