SAD šalju vojnike u Poljsku?

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalju vojnike u Poljsku?

Vašington -- SAD razmatraju slanje oko 150 vojnika na vojne vežbe koje će u narednih nekoliko nedelja početi u Poljskoj i Estoniji, izjavio neimenovani zvaničnik Pentagona.

Američki ministar odbrane Čak Hejgel je pre nekoliko dana izjavio da SAD traže način da umire svoje saveznike u NATO-u u pogledu svoje posvećenosti zajedničkoj odbrani, u svetlu nagomilavanja ruskih snaga u blizini granice sa Ukrajinom i pripajanja poluostrva Krima Rusiji prošlog meseca, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

Portparol Pentagona Džon Kirbi je samo potvrdio da američki zvaničnici razmatraju niz dodatnih mera za unapređenje svoje vojne spremnosti u Evropi.

Vojne vežbe u Poljskoj i Estoniji će trajati oko dve nedelje, ali će se slične vežbe održavati i posle toga, pa će američka vojska takođe razmotriti učešće u vežbama u drugim zemljama istočne Evrope, rekao je neimenovani zvaničnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.