SAD povećava pritisak na Kinu: Uvedite sankcije Severnoj Koreji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD povećava pritisak na Kinu: Uvedite sankcije Severnoj Koreji!

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli izrazila strah po svetsku bezbednost

Sjedinjene Američke Države će povećati pritisak na Kinu da osigura primenu sankcija protiv Severne Koreje zbog njenih raketnih proba, najavila je danas američka ambasadorka u UN Niki Hejli.

- Činjenica da su testirali interkontinentalnu balističku raketu je veoma opasna ne samo za nas, već i za mnoge naše prijatelje na svetu i mi to moramo da zaustavimo - rekla je ona televiziji CBS, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi AFP.

Kina je glavni severnokorejski saveznik i Amerika je sve više frustrirana zbog toga što smatra da Peking ne uspeva da osigura punu implementaciju postojećih sankcija protiv režima Kim Džong Una.

Ona je rekla da će SAD vršiti pritisak ne samo na Severnu Koreju, već i na druge zemlje koje ne poštuju rezolucije i sankcije protiv Severne Koreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hejli: Pritisak na Kinu da primeni sankcije protiv Severne Koreje

Izvor: Blic, 09.Jul.2017

Sjedinjene Američke Države će povećati pritisak na Kinu da osigura primenu sankcija protiv Severne Koreje zbog njenih raketnih proba, najavila je danas američka ambasadorka u UN Niki Hejli..."Činjenica da su testirali interkontinentalnu balističku raketu je veoma opasna ne samo za nas, već i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.