SAD potpisale antiteroristički sporazum sa Katarom

Izvor: Beta, 11.Jul.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD potpisale antiteroristički sporazum sa Katarom

SAD su sporazum o borbi protiv terorizma danas potpisale s Katarom koji su zalivske i druge arapske zemlje diplomatski i fizički izolovale prošlog meseca, optužujući ga da podstiče medjunarodni terorizam.Memorandum o razumevanju je s vlastima tog emirata u Dohi potpiso državni sekretar SAD Reks Tilerson.Tilerson je u region Zaliva došao da bi pomogao rešavanje spora Katara i arapskih suseda koji ga optužuju sa podržavanje ekstremista. Te optužbe je Katar odbacio.Savetnik državnog sekretara Robert Hamond rekao je da sporazum previdja "mere koje Katar može preduzeti da pojača borbu protiv terorizma i aktivno se pozabavi problemom finansiranja terorizma".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojkot Katara ostaje na snazi

Izvor: RTS, 11.Jul.2017

Četiri arapske zemlje koje bojkotuju Katar saopštile su da će njihove sankcije Dohi ostati na snazi sve dok Katar ne ispuni njihove zahteve. . Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein navode u zajedničkom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.