SAD podnele izveštaj Beogradu i Prištini

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 17:24

SAD podnele izveštaj Beogradu i Prištini

Pariz -- Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele su danas izveštaj Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode.

Izveštaj je podnet Vladi Srbije i vladi privremenih prištinskih institucija, čime je ispunjena jedna od obaveza iz Vašingtonskog sporazuma, saopštila je američka ambasada u Prištini na svom nalogu na Tviteru.

U tački 7 sporazuma, koji su u Beloj kući 4. septembra prošle godine odvojeno potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji kosovski premijer Avdulah Hoti, navedeno je da će obe strane sarađivati sa Ministarstvom energetike SAD i drugim odgovarajućim telima američke vlade na izradi studije izvodljivosti "za potrebe deljenja jezera Gazivode/Ujmani, kao pouzdanog izvora snabdevanja vodom i energijom"..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD podnele izveštaj Beogradu i Prištini o Gazivodama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele su danas izveštaj Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode vladi Srbije i vladi privremenih prištinskih institucija, čime je ispunjena jedna od obaveza iz Vašingtonskog sporazuma, saopštila je američka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.