SAD označile Veselinovića i Radoičića za pripadnike organizovane kriminalne grupe

Izvor: Beta, 08.Dec.2021, 21:13

SAD označile Veselinovića i Radoičića za pripadnike organizovane kriminalne grupe

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da je označilo više osoba iz Srbije, uključujući kontroverzne biznismene Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, za pripadnike kriminalne grupe povezane sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.Uz Zvonka Veselinovića i Radoičića, na meti Kancelarije Ministarstva finansija SAD za kontrolu strane imovine (OFAC) našli su se i Veselinovićev brat Žarko, kao i Željko Bojić i Marko Rosić.U saopštenju se navodi da je Zvonko Veselinović "lider organizovane kriminalne grupe Zvonka Veselinovića" i "jedna od najozloglašenijih ličnosti na Kosovu povezanih sa korupcijom"."Organizovana kriminalna grupa Zvonka Veselinovića umešana je u šemu podmićivanja velikog obima, sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima koji joj olakšavaju nelegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem izmedju Kosova i Srbije", navodi Ministarstvo finansija SAD.Članovi grupe su, kako se navodi, "u dosluhu sa različitim političarima u nekoliko dogovora na obostranu korist, uključujući podmićivanje kosovskih carinskih zvaničnika početkom 2019. godine, kako bi omogućili siguran prolaz krijumčarima izmedju Srbije i Kosova, kao i drugi slučaj podmićivanja kosovskih carinskih zvaničnika krajem 2017. godine"."Od kraja 2017. godine Zvonko i Žarko Veselinović su imali dogovore sa političarima da pomognu pobedu njihove partije na izborima, da obezbede političke pobede njihovih kandidata i da opskrbe kandidate velikim sumama novca", navodi se.Zauzvrat, ti političari bi, kako ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD označile Veselinovića i Radoičića za pripadnike organizovane kriminalne grupe

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2021

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da je označilo više osoba iz Srbije, uključujući kontroverzne biznismene Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, za pripadnike kriminalne grupe.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.