Žele rat do poslednjeg Ukrajinca

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 19:34

"Žele rat do poslednjeg Ukrajinca"

Odluka SAD da Kijevu daju kasetnu municiju primer je agresivne politike, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je navela, ova politika ima za cilj odugovlačenje ukrajinskog sukoba.

"Odluka administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena da kijevskom režimu obezbedi kasetnu municiju je još jedna eklatantna manifestacija agresivne antiruske politike SAD, koja je osmišljena da što duže odugovlači sukob u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da vodi rat do poslednjeg Ukrajinca", rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Ona je istakla da će Vašington slanjem kasetne municije u Ukrajinu faktički postati saučesnik u zasićenju teritorije minama i da će u potpunosti deliti odgovornost za žrtve izazvane eksplozijama, uključujući rusku i ukrajinsku decu.

SAD su u petak saopštile da će snabdevati Ukrajinu široko zabranjenom kasetnom municijom radi kontraofanzive protiv ruskih snaga.

Upotrebu kasetne municije zabranjuje više od 100 zemalja, ali među njima nisu SAD, Rusija i Ukrajina, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.