SAD o tenzijama između Srbije i Crne Gore

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD o tenzijama između Srbije i Crne Gore

Vašington -- SAD pozivaju Srbiju i Crnu Goru da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje mogu da dovedu do jačanja napetosti ili nasilnih akcija.

Sjedinjene Američke Države pozivaju dve države da vode konstruktivan dijalog o osetljivom pitanju, saopšteno je iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

To se navodi u odgovoru Stejt departmenta na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše rast tenzija između Srbije i Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veroispovesti.

U pisanom odgovoru portparola Stejt departmenta navodi se da "SAD poštuju pravo svih suverenih zemalja da usvajaju i primenjuju zakone usklađene sa demokratskim normama i bez stranog mešanja".

U odgovoru se, takođe, ističe da Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju svoju slobodu vere ili ubeđenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.