SAD neće tražiti smrtnu kaznu za ubistvo svog ambasadora

Izvor: B92, 11.Maj.2016, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD neće tražiti smrtnu kaznu za ubistvo svog ambasadora

Vašington -- Ministarstvo pravde SAD neće tražiti smrtnu presudu za osumnjičenog da je u Bengaziju 2012. ubio ambasadora SAD Krisa Stivensa i još troje Amerikanaca.

AP prenosi da su to juče objavile američke federalne vlasti, ne navodeći u sudskom dokumentu nikakvo objašnjenje ove odluke.

Advokati Ahmeda Abua Katale su molili Ministarstvo pravde SAD da povuče mogućnost smrtne presude ukoliko on na kraju bude proglašen krivim.

Pripadnici američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalnih jedinica uhvatili su pre dve godine Katalu u Libiji i doveli ga u SAD, gde pred federalnim sudom u Vašingtonu čeka suđenje u vezi sa napadom na konzulat u Bengaziju u septembru 2012.

Tužioci su Katalu opisali kao vođu napada koji je ubrzo potom postao tema saslušanja u Kongresu u kojima je učestvovala potencijalna kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton, koja je u vreme napada bila državna sekretarka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.