SAD nazvale Severnu Koreju otpadnička država: Pjongjang protestuje i poručuje da prate akcije Amerikanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD nazvale Severnu Koreju "otpadnička država": Pjongjang protestuje i poručuje da prate akcije Amerikanaca

Severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova protestovalo je danas zbog poslednjeg bezbednosnog izveštaja SAD u kome Severna Koreja opet naziva "otpadničkom državom".

- Izraz ''odmetnička država'' koje su SAD upotrebile za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju (DNRK), njihovog partnera u pregovorima, jasna je povreda našeg suvereniteta i dostojanstva i to je ništa manje nego de facto deklaracija koja poziva na sukob - rekao je visoki zvaničnik severnokorejskog ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema izveštaju državne novinske agencije KCNA, prenosi Jonhap.

- S velikom pažnjom pratimo poslednje akcije SAD da povećaju vojni pritisak na nas - naglasio je taj severnokorejski zvanicnik i istakao da su "što su brojniji neprijateljski postupci SAD prema DNRK, to će i naše kontramere biti snažnije ".

Ranije ovog meseca, Vašington je objavio izveštaj o bezbednosnoj situaciji na području Pacifika u kome je Severna Koreja nazvana "otpadničkom državom".

- Severna Koreja je razvila interkontinentalnu balističku raketu u cilju da bude sposobna da napadne kontinentalni deo SAD s nuklearnim ili konvencionalnim bojevim glavama - navodi se ovom u izveštaju.

Vašington takođe tvrdi da će Pjongjang ostati bezbednosni izazov dok ne postigne "konačnu, potpunu, denuklearizaciju koja se može potvrditi", navodi agencija Jonhap.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD opet nazvale Severnu Koreju "otpadničkom državom"

Izvor: B92, 05.Jun.2019

Seul -- Severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova protestovalo zbog poslednjeg bezbednosnog izveštaja SAD u kom Severnu Koreju opet nazivaju "otpadničkom državom"..."Izraz 'odmetnička država' koji su SAD upotrebile za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju (DNRK), njihovog partnera u pregovorima,...

Nastavak na B92...

Pjongjang: Što su brojniji neprijateljski postupci SAD-a, to će i naše kontramere biti snažnije

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2019, 10:57

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje protestovalo je zbog poslednjeg bezbednosnog izveštaja SAD u kojem se Severna Koreja opet naziva „otpadničkom državom“.. „Izraz ’otpadnička država‘ koje su SAD upotrebile za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju (DNRK), svog partnera u pregovorima,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.