SAD moraju da prestanu da hapse Ruse širom sveta

Izvor: B92, 24.Avg.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD moraju da prestanu da hapse Ruse širom sveta"

SAD moraju da prestanu da hapse ruske državljane širom sveta na osnovu lažnih optužbi, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

On je u intervjuu magazinu za međunarodne poslove rekao da Rusija zahteva okončanje "globalnog lova" na ruske državljane, zasnovanog na lažnim optužbama.

"SAD moraju to da okončaju. U brojnim slučajevima državljani Rusije su hapšeni na osnovu američkih naloga ili čak bez njih", rekao je Rjabkov.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Prema njegovim rečima, Vašington pokušava da izvrši pritisak na Moskvu.

"Korišćenjem tih metoda, američka administracija pokušava da utiče na našu zemlju. Ukoliko je Vašington zainteresovan za poboljšanje odnosa sa Rusijom, trebalo bi najpre da se ponaša humano u takvim slučajevima. Takozvane američke agencije za sprovođenje zakona samo žele da postignu sopstvene ciljeve", rekao je Rjabkov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.