SAD moraju da odgovaraju

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 16:58

"SAD moraju da odgovaraju"

Portparol talibana Zabinulah Mudžahid izjavio je danas da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da odgovaraju za svoje postupke iz prošlosti.

Mudžahid je za grupu medija iz Kine govorio o slučaju ubistva desetoro civila, od kojih je sedmoro dece iz iste porodice, u napadu američkog drona koji je pogodio vozilo u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, 29. augusta, prenela je agencija Anadolija njegove reči.

On je kazao da napad u kojem je ubijeno desetoro civila nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedini slučaj u koji su umešane SAD.

"SAD već 20 godina ubija civile u Avganistanu", kazao je on.

Osuđujući poslednji slučaj, za koji je kazao da predstavlja kršenje ljudskih prava, Mudžahid je rekao da je velika nemarnost dovela do ljudske katastrofe.

"SAD moraju da odgovaraju za svoje prethodne postupke i da sarađuju sa narodom Avganistana kako bi se izbegla ubijanja i ugnjetavanja u zemlji", poručio je Mudžahid.

Amerika je povukla svoje trupe iz Avganistana 30. augusta, a talibani su preuzeli Kabul 15. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Biden podržao istragu o američkom napadu dronom u Kabulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2021

Američki predsednik Joe Biden podržao je detaljnu istragu o napadu američkog drona koji je ubio deset avganistanskih civila prošlog meseca u Kabulu, saopšteno je 20. septembra iz Bela kuće. Portparolka Bele kuće Jen Psaki izjavila je da je Biden obavešten o napadu dronom u avgustu. Tada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.