Izvor: Southeast European Times, 21.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izručile bosanskog Srbina osumnjičenog za genocid

21/01/2010

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Američke vlasti u sredu (20. januara) su izručile Sarajevu bosanskog Srbina, u vezi sa genocidom u Srebrenici 1995. godine. Neđo Ikonić uhapšen je u Sjedinjenim Državama na osnovu međunarodnog naloga. Prema rečima bosanskih tužilaca, on je komandovao specijalnom policijskom brigadom koja je bila odgovorna za kontrolu puteva oko Srebrenice. (Fena, RTRS, Dnevni avaz, Sarajevo-x.com, Rojters - 20/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Osumnjičenom za genocid u Srebrenici određen pritvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2010, 14:10

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Neđi Ikoniću, osumnjičenom za genocid u Srebrenici 1995. godine, saopšteno je iz suda. Pritvor, koji može trajati do 20. februara, odredjen je u vanrednim okolnostima, jer se riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.