SAD isporučile BiH Srbina optuženog za ubistva muslimana

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD isporučile BiH Srbina optuženog za ubistva muslimana

Vašington -- SAD su saopštile da su isporučile BiH bivšeg pripadnika srpskih snaga Aleksandra Kneginića, optuženog za ubistvo muslimanskog bračnog para 1994. godine.

Federalni tužioci u Mičigenu saopštili su da je Kneginić predat vlastima BiH prošle nedelje u Čikagu, navodi Asošiejted pres.

Kneginić je istražiteljima rekao da je bio nenaoružan ispred kuće ubijenog para i da je samo ukrao njihov televizor.

On je u BiH osuđen za ubistvo, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovo suđenje.

Kneginić je 2007. dobio državljanstvo SAD koje mu je prošle godine oduzeto pošto je osuđen da je lagao u procesu dobijanja tog državljanstva, kada je krio da je optužen za neko krivično delo.

Američki sud odlučio je u junu da je eksradicija Kneginića zakonita, u skladu s Mirovnim sporazumom iz 1902. godine, dok je on tvrdio da ne treba da bude isporučen, pošto smrt bračnog para ima veze s politikom, što može da bude razlog za neisporučivanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.