SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi

Izvor: B92, 19.Jun.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi

Seul -- Južna Koreja i SAD dogovorile su se da odlože zajedničke vojne vežbe planirane za avgust, izjavio je američki zvaničnik.

Do odlaganja je došlo nakon što je predsednik Donald Tramp na samitu sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom obećao da će okončati "ratne igre".

Neimenovani američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da su vežbe suspendovane u skladu sa Trampovom najaviom i da se zvanično saopštenje očekuje narednih dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Rojters.

Prošle godine u vežbama je učestvovalo 17.500 američkih i 50.000 južnokorejskih vojnika, iako su manevri fokusirani uglavnom na kompjuterske simulacije a ne realnu upotrebu oružja, tenkova ili aviona.

Da su vežbe obustavljene potvrdilo je i južnokorejsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija Jonhap.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.