SAD dodatno naoružavaju Kurde: Vanredno stanje u Manbidžu, stižu američki konvoji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD dodatno naoružavaju Kurde: Vanredno stanje u Manbidžu, stižu američki konvoji!

SAD nastavljaju sa izgradnjom vojnih baza u Manbidžu kao odgovor na pretnje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana upućene Kurdima.

Anonimni predstavnik vojnog veća Manbidža otkrio je za Sputnik da su SAD poslale teško oružje u region.

Izvor blizak Sirijskim demokratskim snagama (SDF) rekao je Sputniku da su SAD počele da jačaju vojno prisustvo u Manbidžu i šalju oružje u region kao odgovoru na signale Ankare o potencijalnoj operaciji u ovom gradu na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severoistoku provincije Alepo.

Borci Vojnog veća Manbidža, podređeni komandi SDF-a, udvostručili su mere bezbednosti na granici Manbidža, sa strane Džarabulusa. Pored toga, SAD su, prema izveštajima, savetu poslale oklopna vozila i teško naoružanje. Amblemi vojnog veća Manbidža već su postavljeni na dostavljena oklopna vozila.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.