SAD daju još 20,3 miliona dolara Srbiji

Izvor: VOA, 22.Maj.2020, 15:10

SAD daju još 20,3 miliona dolara Srbiji

SAD namenile su još 20,3 miliona dolara kao pomoć Vladi Srbije za unapređenje konkuretnosti privrede, jačanje vladavine prava, efikasnosti državne uprave, medijskog okruženja i borbu protiv korupcije, saopštila je Vlada Srbije. Amerika je od 2001. obezbedila više od milijardu dolara pomoći Srbiji. Novi paket je predviđen amandmanom na postojeće sporazume o pomoći Srbiji.  Amandman su u vladi potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor USAID-a Majk de la Rosa, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.  Godrfi je rekao da se ovim potpisivanjem obeležava decenija direktne saradnje SAD sa Vladom Srbije, kao i da je za to vreme postignuto mnogo u sprovođenju reformi bitnih za demokratski i ekonomski razvoj Srbije i dobrobit njenih građana. Ambasador je rekao da je opipljiva korist ostvarena kroz uvođenje e-uprave i uklanjanje birokratskih prepreka za poslovanje, kao i povezivanjem srpskih firmi sa međunarodnim tržištem. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da je Srbijad država koja vodi pristupne pregovore sa EU i želi da dostigne njene standarde, a da je na tom putu finansijska podrška i pomoć SAD za Srbiju od izuzetne važnosti.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Od SAD još 20,3 miliona za razvojno partnerstvo sa Srbijom

Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2020

BEOGRAD..Vlada Sjedinjenih Američkih Država najavila je danas dodatnih 20,3 miliona dolara pomoći Vladi Republike Srbije, kao deo amandmana na postojeće sporazume o pomoći Srbiji. Ova sredstva biće iskorišćena za unapređenje konkurentnosti privrede, jačanje vladavine prava, unapređenje efikasnosti...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.