SAD: Vojska Venecuele da prihvati miran transfer vlasti

Izvor: B92, 29.Jan.2019, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Vojska Venecuele da prihvati miran transfer vlasti

Bela kuća pozvala je vojsku Venecuele da prihvati "miran i demokratski" transfer vlasti Nikolasa Madura na Huana Gvaida

SAD su Gvaida priznale za privremenog predsednika Venecuele..

"Pozivamo vojsku Venecuele i snage bezbednosti da pruhvate mirnu, demokratsku i ustavnu tranziciju vlasti", izjavio je novinarima u Beloj kući savetnik za nacionalnu bezbednosti Džon Bolton.

Na pitanje novinara da li je moguća američka vojna intervencija, Bolton je ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raniju izjavu predsednika Donalda Trampa da su "sve opcije" na stolu.

Predsednik parlamenta u rukama opozicije, Huan Gvaido, sebe je prošle nedelje na protestu u Karakasu proglasio za privremenog predsednika države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Moskva će učiniti 'sve' da podrži Madura

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2019

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da će Moskva uraditi "sve" kako bi podržala vladu osporavanog predsednika Nikolasa Madura u Venecueli. Portparol Kremlja odbio je da komentariše da li to znači i mogućnost pružanja vojne pomoći. Lavrov je optužio je Vašington da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.