SAD: Uhapšeno 100 žena protestanata

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Uhapšeno 100 žena protestanata

Vašington -- Američka policija uhapsila više od 100 žena demonstranata koje su protestovale ispred Kapitola i zahtevale da Kongres nastavi sa reformom zakona o imigraciji.

Imigraciona politika je retka oblast saradnje republikanaca i demokrata u SAD, a ranije ove godine vladalo je veliko uverenje da će doći do njene obimne reforme što bi za milione imigranata značilo put ka sticanju državljanstva, preneo je AP.

Kriza oko Sirije je, međutim, odvratila pažnju poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i administracije predsednika Baraka Obame sa ovog pitanja.

Učesnice protesta koje su nosile majice sa natpisom "Žene za fer imigracionu reformu" držeći se za ruke posedale su u krug na aveniji u blizini Kapitola.

One su istovremeno izvikivale parole dok im je policija stavljala lisice i odvodila ih u policijske kombije, a za sada nema informacija o tome za šta su optužene.

Organizatori protesta naveli su da dvadesetak žena boravi u SAD ilegalno.

Poslanici su se vratili u Vašington ove sedmice nakon petonedeljnje letnje pauze bez jasnih naznaka šta dalje po pitanju imigracione politike, podseća AP.

Organizatori protesta saopštili su da je njihov cilj da skrenu pažnju javnosti na uticaj koji na porodice i žene ima postojeći američki imigracioni sistem koji, prema njihovom mišljenju, ima nedostataka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SAD policija uhapsila više od 100 žena demonstranata

Izvor: Blic, 13.Sep.2013, 01:20

Američka policija uhapsila je u četvrtak više od 100 žena demonstranata koje su protestovale ispred Kapitola i zahtevale da Kongres nastavi sa reformom zakona o imigraciji...Imigraciona politika je retka oblast saradnje republikanaca i demokrata u SAD, a ranije ove godine vladalo je veliko uverenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.