SAD: Suspenzija Venecuele iz Organizacije američkih država

Izvor: B92, 08.Maj.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Suspenzija Venecuele iz Organizacije američkih država

Vašington -- SAD su zatražile od zemalja zapadne hemisfere da suspenduju članstvo Venecuele u Organizaciji američkih država (OAS).

Potpredsednik SAD Majk Pens pozvao je 35 članica te organizacije da blokiraju pristup venecuelanskih lidera finansijskim sistemima tih zemalja i da uvedu vizna ograničenja.

"Kako bismo podržali demokratiju i slobodu, pozivamo članice OAS da suspenduju Venecuelu iz Organizacije američkih država", rekao je Pens.

Venecuela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je aprila 2017. godine započela dvogodišnji proces izlaska iz OAS nije poslala predstavnika na Pensovo obraćanje i za sada nije reagovala.

Pens, prvi potpredsednik SAD koji se obratio skupu OAS posle Al Gora 1994. godine, pozvao je predsednika Venecuele Nikolasa Madura da suspenduje predsedničke izbore zakazane za 20. maj, koje je nazvao "prevarom i prividom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.