SAD: Pucnjava u bioskopu, napadač ubijen

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pucnjava u bioskopu, napadač ubijen

Jedna osoba je povređena u pucnjavi koja se dogodila u bioskopu u Nešvilu, u SAD. Napadač je ubijen, prenosi “Raša tudej”.

Kako se navodi, napadač je imao pištolj i sekiru, a jedna osoba je zadobila posekotine.

Nije poznato da li je napadača ubio policajac koji je pomogao u evakuaciji zgrade ili specijalci koji su odmah reagovali.

Telo napadača je pronađeno u zgradi, a sa sobom je nosio dva ranca. Sadržaj jednog ranca se još ispituje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Jedan čovek je zadobio lakše povrede sekirom, a još jedan muškarac i dve žene bile su izložene dejstvu biber-spreja koji je koristio verovatno napadač, navodi britanska agencija.

Na mestu dogadjaja kod bioskopskog kompleska "Karmajk hikori 8" u mestu Antiohija (Antioć) nalazi se više od 10 vozila nadležnih službi.

"Verujemo da je neposredna pretnja prošla", rekao je policijski portparol Don Aron, dodajući da je ubijeni napadač sa sobom nosio i ranac ili torbu i da će vlasti ispitati njen sadržaj, kako bi utvrdili da li ona predstavlja opasnost.

Dvoje zaposlenih u obližnjem kafeu "Starbaks" rekli su da su čuli tri ili četiri hica iz vatrenog oružja i da su videli policiju, vatrogasna i ambulantna vozila koja su pristigla.

Ova pucnjava dogodila se za manje od dve nedelje nakon što su tri osobe ubijene, a devet ranjeno kada je naoružani 59-godišnji napadač otvorio vatru u bioskopu u Lafajetu u Lujzijani i potom izvršio samoubistvo, podseća Rojters.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.