SAD:Protesti i nasilje zbog inauguracije Bajdena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 11:45

SAD:Protesti i nasilje zbog inauguracije Bajdena

Antivladini demonstranti u Portlantu i Sijetlu razbili su kancelarije Demokratske stranke i još neke objekte, prilikom noćašnjeg sukoba sa policijom, protestujući protiv inauguracije predsednika SAD Džoa Bajdena.

"Ne želimo Bajdena. Želimo osvetu za policijska ubistva, imperijalistisičke ratove, fašističke masakre", pisalo je na transparentima koji su nosili sa sobom.

Osam osoba uhapšeno je u Portlandu pod sumnjom za nasilje i neoprezno paljenje, dok su još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve osobe uhapšene u Sijetlu - jedna za napad, druga za uništavanje imovine, saopštila je policija.

Pre nego što su se obrušili na kancelariju Demokratske stranke u Portlandu, grupa od oko 150 ljudi, sukobila se sa policijom.

U Sijetlu, policija je naglasila da je nekoliko mesta u gradu vandalizovano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DAN INAUGURACIJE IPAK NIJE PROŠAO BEZ INCIDENATA: Antifa napala sedište demokrata, gađali policiju, pa zasuti dimnim bombama VIDEO

Izvor: Kurir, 21.Jan.2021

Protestujući protiv inauguracije predsednika SAD Džoa Bajdena, pristalice Antife napale su sedište Demokratske stranke u Portlandu i organizovale demonstracije u drugim gradovima širom Amerike.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.