SAD: Predstavnički dom otkazao sednicu zbog mogućeg upada ekstremista u Kongres

Izvor: Beta, 04.Mar.2021, 10:37

SAD: Predstavnički dom otkazao sednicu zbog mogućeg upada ekstremista u Kongres

Predstavnički dom američkog Kongresa otkazao je za danas planiranu sednicu posle upozorenja policije Kapitol hila da je moguć upad ekstremista u zgradu.Kako navodi Glas Amerike, Predstavnički dom je trebalo da raspravlja o Predlogu zakona o reformi policije.Ali, jedan od članova tog tela je rekao da upozorenje policije, bazirano na podacima obaveštajnih službi, predstavlja veliki rizik i da su zato izmenjeni planovi.Nadležni su saopštili da ekstremisti koji su planirali upad u Kongres pripadaju grupi pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji su 6. januara upali u Kongres kako bi sprečili potvrdu pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.Policija Kapitola je grupu ekstremista koja je planirala upad nazvala "neidentifikovanom militantnom grupom".U saopštenju policije se navodi da su "uvedene značajne promene i pojačane mere bezbednosti" u Kapitolu, gde su smešteni Predstavnički dom i Senat.Ne zna se da li su te promene uvedene povodom najnovije pretnje ili su u pitanju mere koje su na snazi posle nereda 6. januara.U desničarskim teorijama zavere se 4. mart pominje kao dan kada će bivši predsednik Tramp, poražen na izborima 3. novembra, položiti zakletvu za drugi mandat.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predstavnički dom otkazao sednicu, moguć upad ekstremista

Izvor: RTS, 04.Mar.2021

Predstavnički dom američkog Kongresa otkazao je sednicu planiranu za danas, posle upozorenja policije Kapitol hila da je moguć upad militantne grupe u zgradu, po scenariju nereda od 6. januara. . Predstavnički dom je trebalo da raspravlja o predlogu zakona o reformi policije....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.