SAD: Potera za zaraženim pacijentom

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Potera za zaraženim pacijentom

Los Anđeles -- Sud Kalifornije izdao je nalog za hapšenje pacijenta obolelog od tuberkuloze, koji je odbio lečenje, a za kojeg vlasti tvrde da je veoma zarazan.

Zamenik državnog tužioca Kalifornije Stiven Tejlor je izjavio da policija traga za 25-godišnjim Eduardom Rosas Krusom, imigrantom sa privremenom dozvolom boravka, koji je u SAD došao iz dela Meksika gde je prisutan soj tuberkuloze otporan na lekove, prenela je agencija AP.

Tužilaštvo navodi da je Rosas Krusu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tuberkuloza dijagnostifikovana u martu, nakon što je otišao u bolnicu zbog upornog i teškog kašlja. Rosas je trebalo da ostane u motelskoj sobi, gde bi mu medicinski tehničar dostavio lekove i nadgledao da li ih je uzeo, ali je meksički imigrant pre toga pobegao.

Tuberkuloza se prenosi putem vazduha, kad obolela osoba kašlje, kija ili na bilo koji drugi način izbacuje vazduh iz pluća, a može da bude smrtonosna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Potera za zaraženim pacijentom

Izvor: Akter, 25.Jul.2014

Sud Kalifornije izdao je nalog za hapšenje pacijenta obolelog od tuberkuloze, koji je odbio lečenje, a za kojeg vlasti tvrde da je veoma zarazan

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.